top of page

F.A.Q.'s

Op onze website kan je reeds veel info vinden. Toch kunnen we ons voorstellen dat je nog veel meer wil weten, daarom bundelden we hier de meest gestelde vragen over onze jaaropleiding.

​

Is je vraag hiermee nog niet beantwoord? Neem dan zeker contact op via Equinewelfareteam@outlook.com

Wat als ik geen eigen paard heb maar toch wil deelnemen?

Dit herkennen we zelf heel erg goed, daarom voorzien we altijd een plekje voor één à twee deelnemers zonder eigen paard. Je kan voor de meeste cursussen ook inschrijven als theoriedeelnemer.

​

Wil je hier graag meer over weten, stuur dan een mailtje naar equinewelfareteam@outlook.com.

Kan ik deelnemen als theoriedeelnemer?

Ja, je kan je afzonderlijk inschrijven voor de theoriemodules. Wanneer je deze apart volgt, zullen deze volledig digitaal doorgaan.

Je kan dus niet deelnemen als toeschouwer bij de praktijkdeelnemers. We kozen bewust voor deze formule omdat we graag een veilige en vertrouwde groep willen creëren voor onze cursisten.

Per theoriemodule betaal je 250€. Hiervoor krijg je gedurende 1 jaar toegang tot de online module en een individueel afrondend Q&A gesprek. Zo haal jij het allermeest uit je digitale ervaring.

Wat kost de jaaropleiding?

De volledige opleiding (praktijk en theorie) kost 2449 euro. Deelnemen als theoriedeelnemer kan voor 250 euro per module.

Je kan de modules afzonderlijk volgen, al adviseren we, voor de meest optimale ervaring, wel om de volgorde aan te houden.

Wat zit er inbegrepen in de prijs van de jaaropleiding?

In deze prijs zit de lunch tijdens de praktijkdagen, de stalling van je eigen paard en het volledige cursusmateriaal.

Is het mogelijk om de jaaropleiding in schijven te betalen?

Neen, om praktische redenen is het momenteel niet mogelijk om deel te nemen met een afbetalingsplan. Het inschrijvingsgeld dient in één keer betaald te worden voor de start van de jaaropleiding.

Hoe weet ik of mijn paard geschikt is voor de jaaropleiding?

​Het enige dat we van onze paarden verwachten is dat ze op locatie kunnen verblijven. We zijn ons ervan bewust dat dit voor sommige paarden extra stress meebrengt, daarom kozen we onze praktijkmomenten op een weloverwogen manier. Zo hopen we jullie optimaal te ondersteunen en de paarden minimaal te belasten. De inhoud van de praktijklessen wordt afgestemd op de behoefte van jou en je paard. Is hij dus helemaal groen of heeft hij net een behoorlijke rugzak, dan zal jouw praktijkdeel er wat anders uitzien. Deze diversiteit in de groep zorgt ervoor dat jouw toolbox extra uitgebreid wordt.

Wat als het slecht weer is?

We beschikken enkel over een buitenlocatie. Een weekend doorbrengen in de regen of sneeuw is leuk, maar niet wanneer je je paard wil bijscholen.

Bij het opstellen van de agenda hebben we hier rekening mee proberen te houden door de praktijksessies te concentreren rond het voor- en najaar. Indien de weergoden ons toch té slecht gezind zouden zijn, zoeken we samen naar een oplossing die voor de hele groep past.

Hoe weet ik of de jaaropleiding past bij mijn niveau?

We hebben een basisprogramma uitgewerkt rond de hoger vermelde thema’s (doorlinken).  Indien je het gevoel hebt dat je de theorie moeilijk verwerkt krijgt, zijn we er voor je om dit extra toe te lichten. Dit kan zowel digitaal als tijdens de lesweekends.

Wil je toch graag extra uitdaging? Dan zoeken we dit graag verder voor je uit. We worden immers helemaal vrolijk van te neuzen in wetenschappelijke literatuur.

De praktijkdagen worden inhoudelijk gedeeltelijk ingevuld op eigen vraag.

Wat als mijn paard niet kan trailerladen?

​

​Deze hindernis moet vooraf getackeld worden. We staan je hier graag praktisch in bij, zo kunnen we samen de inschatting maken of dit een haalbare kaart is gezien de beschikbare tijd.

Indien je toch besluit niet deel te nemen met je eigen paard, kan je je aanmelden voor de jaaropleiding met ons lespaard.

Hoe worden de paarden gehuisvest tijdens de jaaropleiding?

​

Er zijn 4 ruime boxen van 4.5x4 beschikbaar waarbij de paarden onderling contact kunnen maken door dat de tussenschotten tot borsthoogte komen. Grenzend aan iedere box is een buitenpaddock. Zo kunnen de paarden zowel binnen als buiten staan. Hooi, stalbedekking en water wordt voorzien.

De paardenstallen zijn gelegen op privéterrein aan huis en zijn niet vrij toegankelijk voor extern bezoek. 

Er is een kudde van 4 paarden aanwezig in de weide rondom het stalgebouw. Deze paarden zijn het gewend om andere paarden op bezoek te krijgen en zorgen voor rust voor de nieuwkomers.

Moet ik kunnen rijden op mijn paard om deel te nemen aan de jaaropleiding?

​Nee, sterker nog: we leggen ons toe op werken op de grond.

Is dit een instructeursopleiding?

Neen, we streven ernaar om jou en je paard dichter bij elkaar te brengen en je rugzakje te vullen met praktische tools om ook met andere paarden aan de slag te gaan.

We voorzien geen module rond communicatie en lesgeven.

Moet ik mijn eigen lunch voorzien tijdens de praktijkdagen?

​Nee hoor, dit is allemaal inbegrepen. Zo kan jij je helemaal focussen op je paard.

Heb je een dieetwens? Geef dit dan zeker tijdig door zodat we hier rekening mee kunnen houden.

bottom of page