top of page
EQWTFinaal-4.jpg

Paardenmassage

Workshop - 7 april 2024

Wat kan je verwachten?

Onze paarden moeten soms best zwaar werk verrichten. Of dit nu gaat om grondwerk, werk onder het zadel of voor de koets. Het paardenlichaam is atletisch en kan veel lasten dragen. Die lasten dragen er toe bij dat een paard uit balans geraakt en hierdoor bepaalde houdingen gaat aannemen. Geen enkel paard of zoogdier is symmetrisch gebouwd. Dit betekent dat het lichaam vaak moeite moet doen om in balans te blijven en te kunnen functioneren, zelfs al staat het paard gewoon grazend in de wei. Het is dan ook niet gek dat veel paarden rondlopen met spierpijn. Als jij een uur intensief hebt gesport, of wanneer je jouw steunzolen vergeten te dragen bent tijdens een wandeling, zal je ook spierpijn en verzuring ervaren.

Massage is een veelgebruikte techniek om afvalstoffen in het lichaam te helpen afvoeren, om ontspanning te creëren en pijnlijke spieren los te maken.  Wist je dat massage nog veel andere voordelen heeft en dat er ook situaties zijn waarin we beter niet gaan masseren?

Paardenfysiotherapeute Stephanie Philippaerts neemt jou graag mee in een boeiende workshop paardenmassage. Tijdens deze workshop krijg je een goed inzicht in de opbouw van een paardenlijf en neem je een eerste duik in de wereld van de anatomie. Op een toegankelijke manier maak je kennis met het skelet en de belangrijkste spiergroepen van een paard. Je leert de voordelen van massage en welke verschillende technieken er bestaan. Daarna gaan we aan de slag met manuele technieken en leer je hoe je je paard ondersteunt met een deugddoende massage.

Om een rustige, ontspannen sfeer te garanderen zal deze workshop doorgaan met onze eigen lespaarden. We zorgen ervoor dat iedereen kan oefenen op een paard waar hij/zij zich goed bijvoelt, en andersom.

Praktisch

Programma:

09u00 - 9u30: verwelkoming

09u30 - 11u:00: kennismaking met de anatomie van het paard

11u00 - 12u00: herken de juiste spiergroepen op je paard

12u00 - 13u00: lunch

13u00 - 17u00: basis massagetechnieken en toepassingen

Wat is inbegrepen?
  • deelname theoretische sessie met infobundel

  • lunch, drank en snacks

  • praktische oefeningen op lespaard

 

Locatie:

Engsbergen, Tessenderlo

Prijs:

120 euro per deelnemer

Deze workshop gaat enkel door bij minimum vier deelnemers.

Schrijf je in!

Stuur een mailtje naar:

bottom of page