top of page
EQWTFinaal-31.jpg

Slowfeeders
Wat zegt de wetenschap?

Winter Theoriesessie - 20 februari 2024

Wat kan je verwachten?

De laatste tijd wordt er meer en meer met een kritisch oog gekeken naar voer voor paarden: wat we voeren, maar ook hoe we onze paarden voeren. De opkomst van equi-habitats en paddock paradises, zorgt ervoor dat meer en meer paarden eten uit slowfeeders. Maar is dat wel goed? Onze gedragsdierenarts Hanna Schoolmeesters zocht het voor je uit.

In deze workshop laten we wetenschappelijk onderzoek spreken. Welke impact hebben slowfeeders op gedrag? Kan je frustratie vermijden? Wat met agressief gedrag naar andere paarden in de kudde?

En wat doet het eten uit een net met het lichaam van je paard? We voeren d.m.v. slowfeeders om paarden trager en minder te laten eten, om maagzweren te voorkomen, om hun gewicht onder controle te houden. Wordt dit ondersteund door de wetenschap? Wat zijn de gevolgen op hun gebit, op hun bespiering en skelet?

Het doel van deze workshop is om je een geïnformeerde keuze te kunnen laten maken, afhankelijk van jouw situatie en paarden. We wegen voor- en nadelen af, op een genuanceerde maar toegankelijke manier. Je krijgt ook alle referenties naar de gebruikte wetenschappelijke literatuur mee, zodat je zelf nog kan nalezen als je dat graag doet.

Deze workshop sluit goed aan bij onze workshop "Voeding voor paarden", door voedingsdeskundige en dierenarts Catherine Geutjens. Meer informatie hierover kan je terugvinden op deze pagina.

Praktisch

Programma:

  • 19u20 welkom en kennismaking

  • 19u30 - 21u30: gedragsdierenarts Hanna Schoolmeesters licht het wetenschappelijk onderzoek rond het gebruik van hooinetten toe.

maximaal 10 deelnemers

minimaal 2 deelnemers

Wat is inbegrepen?
  • hand-outs van de presentatie

  • (warme) drank en koekjes

Locatie:

Engsbergen, Tessenderlo

Prijs?

35 euro per deelnemer

Online?

Kan jij er niet bij zijn maar had je wel echt heel graag mee gevolgd? We werken aan een online versie van deze lezing. Neem contact op om je op de wachtlijst te zetten. Dan houden we je asap op de hoogte!

Schrijf je in!

Stuur een mailtje naar:

bottom of page