top of page

Wie zijn we?

Drie paardenprofessionals met complementaire expertise - a.k.a. the pony empowerment team

EQWTFinaal-26.jpg

In het lang...

Hierboven las je over onze individuele specialisatie binnen Equine Welfare Team. Maar elk zijn we ook méér dan dat. Lees hier ons verhaal!

In de lente van 2022 kruisten de paden van drie badass pony bitches :

Hanna, gedragsdierenarts, Noor, trainer, en Stephanie, dierfysiotherapeut.

 

De combinatie van die drie gaf vonken. De kennis die ze elk hadden opgebouwd door opleidingen en ervaring bleek elkaar perfect aan te vullen. In elk gesprek kwamen wel nieuwe inzichten bovendrijven.

Al snel groeide het enthousiasme om iets te doen met al die kennis en kunde.

Het resultaat daarvan is het Equine Welfare Team.

 

Samen vormen we een multidisciplinair team dat vanuit complementaire invalshoeken kijkt naar de dieren waar we allemaal zoveel passie voor meedragen: paarden.

EQWTFinaal-30.jpg

onze paardenfysiotherapeut

Stephanie

Stephanie Philippaerts is een gepassioneerde paarden- en hondenfreak. Of eerder “dierenfreak”, want eerlijk? Er zijn eigenlijk geen dieren die haar niet kunnen bekoren (wespen, muggen en vliegen buiten beschouwing gelaten 😉).

Stephanie is fulltime dierenfysiotherapeut. Naast paarden behandelt ze ook honden en katten, en soms eens een ander dier zoals een geit of konijn. Een dierenfysiotherapeut kan je vergelijken met een kinesitherapeut voor mensen, maar dan voor dieren. Stephanie neemt dus alles op wat met het bewegingsstelsel te maken heeft. Spieren, botten en gewrichten kennen voor haar geen geheimen en fascineren haar elke keer weer opnieuw.

 

Als dierenfysiotherapeut richt Stephanie zich op het houdings- en bewegingsapparaat van het dier, met als doel het verminderen van pijn, het herstellen van normale functies en het optimaliseren van prestaties. De focus ligt voornamelijk op het behandelen van orthopedische en neurologische aandoeningen van de extremiteiten en wervelkolom, maar er kan ook preventief gewerkt worden om klachten bij het dier te voorkomen.  

Verder is Stephanie een zeer gedreven persoon. Ze loopt niet schaaps mee met de kudde maar eerder tegen de stroming in (oeps). Ze houdt ook van een goed glas wijn, lekker eten, een dansje placeren en vooral van de natuur. De enige plek waar ze echt tot rust kan komen. Ze sluit zeker niet uit dat ze ooit naar groenere oorden verhuist, zo een afgelegen plek met uitzicht op de bergen lijkt haar wel wat!

EQWTFinaal-2.jpg

Onze gedragsdierenarts

Hanna

Hanna is gezelschapsdierenarts en behaalde een postgraduaat als Clinical Animal Behaviourist. Dat laatste kan je ruwweg vertalen als gedragsdeskundige voor dieren. Gedrag, en vooral de oorzaken erachter, fascineren haar mateloos. Haar project Life Skills for Horses is erop gericht om via gedragsconsultancy welzijnsgerichte oplossingen aan te bieden. Met een wetenschappelijke blik neemt ze graag jouw paard en zijn uitdagingen onder de loep.

 

Met Life Skills For Horses en Equine Welfare Team hoopt ze jou de tools te kunnen geven om de emotie en motivatie achter het gedrag van je paard te kunnen ontdekken en zo vanuit begrip te gaan samenwerken.

Wanneer Hanna niet tussen haar paarden zit, vind je haar rustig in de zetel met een boek, hikend door een mooi landschap of shakend op de dansvloer.

 

Als fervent liefhebster van efficiëntie is Hanna's voorstelling in't lang niet veel langer dan deze in't kort ;-).

Onze trainer

Noor

Noor is zaakvoerder van Het Verfijnde Paard, haar one woman horse business, die gegroeid is uit een overschot aan passie voor haar eigen vier pony’s. Klein van stuk, maar niet te onderschatten, dat vat zowel haar ponykudde, als Noor zelf best goed samen.

Noor heeft een onstilbare honger naar kennis, liefst over paarden, en streeft naar een samenwerking tussen paard en mens in alle zachtheid en verfijning. Als instructeur werkt ze graag vanuit een breed perspectief. Van academische rijkunst over horsemanship en vrijheidswerk tot trainen met voerbeloning (R+ of clickertraining): uit al deze stromingen haalde ze technieken die ze samen vormde tot een eigen visie en methode.

De focus ligt daarbij op het creëren van fysieke én mentale balans. Die twee gaan immers hand in hand: een soepel, gezond paard is gelukkiger, en een gelukkig, ontspannen paard loopt fysiek ook beter. Op deze manier coacht Noor zowel paarden als eigenaar in alle zachtheid naar een samenwerking die moeiteloos en fijn voelt.

 

Nog voor paarden het plaatje overnamen, werkte Noor ook verschillende jaren als wetenschappelijk onderzoeker. Kritisch en nieuwsgierig als ze is, wil ze steeds het fijne weten van alles. Het “waarom” achter alles in de wereld.. welke radartjes draaien er achter iets dat op het eerste zicht heel eenvoudig lijkt? Ze vindt het dan ook heel belangrijk om als trainer ook theoretisch sterk geschoold te zijn: werken op gevoel, maar met een sterke wetenschappelijke basis.

Is er dan ook nog een Noor buiten paarden om? Als eerste antwoord zouden haar vrienden misschien ‘nee’ zeggen. Maar dat is niet helemaal waar. Noor heeft een gigantische liefde voor literatuur (met een specifieke voorkeur voor south asian women writers), kweekt zijdehoentjes die vervolgens haar tuin volledig omwoelen, en is een trotse feministe (met wilde plannen voor een eigen t-shirtlijn). Als ze niet geniet van de rust op haar boerderijtje aan de rand van het bos, dan zit ze wel op een Grieks eiland met een moussaka voor haar neus of snort ze rond op een brommertje in een prachtig Aziatisch land.

Wil je meer weten? Vraag maar raak als je haar ziet, of lees wat bij op haar website!

bottom of page